Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Hullen
Julianastraat 74
7701 GN DEDEMSVAART

Openingstijden

Ma: gesloten
Di: 10:00-18:00 uur
Wo: 10:00-18:00 uur
Do: 10:00-18:00 uur
Vr: 09:00-20:00 uur
Za: 09:00-17:00 uur
Zo: gesloten

Drankenspeciaalzaak Hullen úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Insel Kreide

(0,0 / 5)
Insel Kreide
De Insel Brouwerij is de realisatie van de droom van Markus Berberich. Markus is vanaf zijn 16e gefascineerd door het brouwen van bier wat hem heeft gebracht bij de Stortebeker Brouwerij in Stralsund.
In 2012 ontmoette hij Andries de Groen, voormalig brouwmeester van Grolsch en sinds 2009 oprichter en investeerder in (Craft) brouwerijen. Samen hadden zij de droom om ooit bieren te brouwen die in hun categorie het beste ter wereld zijn en om nieuwe biertypen toe te voegen aan het bierspectrum.
Markus en Andries hadden dus iets gemeen. Een andere De Groen, Frans, was inmiddels ook investeerder in opkomende brouwerijen en werd de derde partner die mee ging werken om de droom te verwezenlijken.
Een expeditie in bierland moest het worden; een zoektocht naar oorspronkelijke smaken en een ontdekkingsreis naar nieuwe brouwwijzen en recepturen om bieren te brouwen die bierdrinkers tot de beste ter wereld beoordelen en die bij elke slok de trots over het eigen vakmanschap vergroot.
De Brouwerij
In de zomer van 2015 is er een merk, staat er een fonkelnieuw brouwerijtje op Rügen en zijn de 160 proefbrouwsels doorontwikkeld en teruggebracht naar een selectie van 12 brouwsels die nu het assortiment van de Insel Brouwerij vormen.
Het etiket geeft weer wat er op het eiland Rügen, daar waar de brouwerij staat, te ontdekken is. De vuurtoren, de wolven en het zeepaardje, maar ook de krijtrotsen op de fles van het kalkrijk water gebrouwen Kreide Champagne Ale.
In het logo vind je de ambitie om de grenzen te verleggen en nieuwe gebieden te ontdekken terug.
Het eerste krijtbier ter wereld hebben we van het krijtrijke water van ons eiland gebrouwen en laten vergisten met o.a. een wijngist uit de Champagnestreek. Het resultaat is een verfrissend, droog, licht prikkelend en lichtzuur bier met veel fruitaroma’s.
Ingrediënten: water, gerstemout, tarwemout, druivensuiker (volledig vergist tijdens de navergisting op fles), hopbellen, gist en kruiden.
€ 3,05
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Duitsland
Inhoud
33 CL
Alcoholpercentage
5.6% vol
Soort bier
Champagnebier
Wijn-spijs
Lekker bij mosselen en oesters
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review