Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Hullen
Markt 67
7701 GW DEDEMSVAART

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 09:30-18:00 uur
Wo: 09:30-18:00 uur
Do: 09:30-18:00 uur
Vr: 09:00-21:00 uur
Za: 09:00-17:00 uur
Zo: gesloten

Drankenspeciaalzaak Hullen úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Ardbeg AN OA

(0,0 / 5)
Ardbeg AN OA
In 1794 bouwde illegale whiskystokers een illegale stokerij en in 1815 is toen de legale distilleerderij geopend. Ardbeg is tussen 1981 en 1989 voor verbouwingen gesloten geweest. De moutvloer werd toen ook niet meer gebruikt en Ardbeg betrekt het mout nu van buurman Port Ellen. Deze mout is nog steeds het meest turfhoudend van het eiland. In 1996 is de Ardbeg weer gesloten maar in 1997 door de huidige eigenaar geopend onder leiding van de toenmalige manager Stuart Thomson, die zijn sporen bij Glenmorangie reeds verdiend had als mash man. In het stillhouse van Ardbeg staan één wash still en één spirit still, die met stoom verwarmd worden. De stills zijn bijna even groot, bij andere distilleerderijen zijn de spirit stills meestal kleiner dan de washstills en de stillman van Ardbeg moet eerst tweemaal een eerste distillaat distilleren om de spirit geheel te kunnen vullen. De rijping van de new spirit van Ardbeg vindt plaats op nieuwe en refill bourbon vaten. Het water om te brouwen komt via een pijpleiding uit een meertje Loch Uigeadail geheten. De nieuwe eigenaar zal de productie van Ardbeg uitsluitend als non chill-filtered single malt op de markt brengen.
Ardbeg An Oa, spreek je uit als ‘en oh’ is geïnspireerd op de Mull of Oa. Mull of Oa is het meest ongetemde gedeelte van het Schotse eiland Islay en is al ruim 200 jaar de thuisbasis van de Ultimate Islay Malt. De Ardbeg An Oa is de eerste permanente toevoeging aan het assortiment van Ardbeg in bijna 10 jaar, naast de Ardbeg Uigeadail, Ardbeg Ten en de Ardbeg Corryvreckan. De An Oa is een single malt whisky met een heerlijke complexe smaak die zacht is zonder zijn rokerige karakter te verliezen. In het grote *Ardbeg Gathering Vat – speciaal gecreëerd uit Frans eikenhout – ontstaat Ardbeg An Oa. De whisky is gerijpt op een combinatie van Virgin Oak, Pedro Ximenez en Ex bourbon vaten.

PROEFNOTITIES ARDBEG AN OA
kleur: Een licht gouden kleur
neus: De geurtonen die mij gelijk opvallen zijn zoet, denk hierbij aan toffee,chocolade en vanille. Ook donkere geuren komen erg naar voren geuren zoals koffie, tabak, teer en venkelzaad. Verder ontdek ik citrusachtige geuren als sinaasappel en limoen.
smaak: Een fluweel zachte doch volle whisky. Het eerste wat opvalt zijn de zoetere smaken maar al snel proef je meer pit en komt zijn rokerige karakter naar voren.
afdronk: De Ardbeg An Oa blijft lang je mond plezieren. Ook nu weer is hij zacht en intens tegelijk.
€ 53,71
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Regio
Islay
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
47% vol
Soort whisky
Single Malt
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review