Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Hullen
Markt 67
7701 GW DEDEMSVAART

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 09:30-18:00 uur
Wo: 09:30-18:00 uur
Do: 09:30-18:00 uur
Vr: 09:00-21:00 uur
Za: 09:00-17:00 uur
Zo: gesloten

Drankenspeciaalzaak Hullen úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Johnnie Walker Gold Label 18 Years

(0,0 / 5)
De oorsprong van het bedrijf start in de levensmiddelenzaak van John Walker. Vanaf 1820 besloot John Walker ook whisky te gaan verkopen. Het was gebruikelijk in die tijd dat boeren hun eigen whisky stookten. Deze whisky's waren vaak enorm wisselend van kwaliteit en samenstelling. John Walker was een van de eersten die verschillende whisky's met elkaar mengde (blenden) om zo een consistentere kwaliteit te verkrijgen. Hij zou later zelfs graanwhisky toevoegen aan de maltblend, waardoor de drank lichter werd en goedkoper te produceren. Het blenden van graan- en maltwhisky's zou vanaf het einde van de 19e eeuw gebruikelijk worden, en tegenwoordig bestaat 85% van de markt uit blends.

Na zijn overlijden in 1857, leggen Johns zoon Alexander en kleinzoon Alexander II zich helemaal toe op het produceren van whisky. In 1870 wordt de kenmerkende vierkante fles geïntroduceerd, samen met het label dat altijd onder een hoek van 24 graden op de fles is geplakt. Vanaf 1908 krijgt de whisky de officiële benaming "Johnnie Walker Whisky" en doet het logo van de "striding man" met de slogan "Born 1820 - Still going strong!" zijn intrede.
Johnnie Walker Gold Reserve is een exclusieve blend van zo'n 15 van Schotland's meest befaamde en zeldzame oudere whisky's. Het hart is Clynelish, een kostbare single malt whisky. Aan de basis van de Johnnie Walker Gold Label Reserve liggen de notities van Alexander II voor een blend die in 1920 zou worden uitgebracht ter viering van 100 jaar Johnnie Walker Scotch Whisky. Jammer genoeg bleek de aanvoer van de zeldzame whisky's die ervoor nodig waren, nog niet voldoende hersteld van de eerste wereldoorlog.Het zelfde gebeurde in de jaren 50, toen de opvolger van Alexander II de Extra Special Old Reserve creëerde, gebaseerd op de aantekeningen in het notitieboekje. Ook toen verhinderde de naweeën van de tweede wereldoorlog een grotere distributie. Nog niet zo lang geleden besloot de Directie deze exclusieve blend alsnog op de markt te brengen, weliswaar in kleine hoeveelheden en slechts op bepaalde internationale markten. Zijn naam: Johnnie Walker Gold label Reserve.
€ 74,37
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
40% vol
Soort whisky
Blended
Kleur
Donker goud.
Geur
Mooie balans van noten,rozijnen en toffee.
Smaak
Heerlijke smaak van specerijen, heerlijk eik, cake, ontbijtgranen, honing,stroop,gember en gedroogde sinaasappelschillen.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review